Měření krevního tlaku

Protože vaše zdraví je pro nás to nejpodstatnější, můžete k nám kdykoliv přijít na preventivní měření krevního tlaku, které vždy vykonává odborný personál a navíc je úplně zdarma.

Jednou z nadstandardních služeb, kterou Slovácká lékárna nabízí svým klientům, je měření krevního tlaku.

Krevní tlak u nás měříme pomocí přístroje Tensoval Duo Control od firmy Hartmann, který patří mezi nejkvalitnější tlakoměry na českém trhu a bývá používán i v řade lékařských ordinací. Jako jediný spojuje výhody klasického rtuťového tonometru a tonometru digitálního, a díky tomu poskytuje velmi přesné výsledky. A aby byly výsledky ještě přesnější, posíláme náš přístroj jedenkrát ročně do firmy Hartmann na pravidelnou kalibraci.

Vlastní měření je prováděno výlučně vysokoškolsky vzdělaným personálem v oboru farmacie. Magistry nejenže ovládají zásady správného měření krevního tlaku, ale výsledek ihned po změření vyhodnotí, zkonzultují a podají rady a doporučení, co pro zdravý krevní tlak udělat, nebo čeho se naopak vyvarovat, popřípadě doporučí pacientovi návštěvu lékaře.

Zastavit se ve Slovácké lékárně a požádat o změření krevního tlaku může kdokoliv, kdykoliv a může se zastavit i opakovaně. Měření bude provedeno precizně, odborně a především zcela zdarma.

Co je to krevní tlak a proč je důležité pravidelně sledovat jeho hodnotu?

Krevní tlak je jedním ze základních ukazatelů, které vypovídají o našem zdraví. Je důležité si jej pravidelně měřit a kontrolovat, a to zejména proto, že vysoký krevní tlak nebolí.

Kdy je potřeba zahájit léčbu vysokého krevního tlaku?

Léčba se zahajuje ihned, má-li naměřený krevní tlak hodnotu vyšší než 180/110 mmHg. Při hodnotách o něco nižších jsou pacientovi doporučena režimová opatření a pacient je pozván ideálně na ještě další dvě přeměření, na základě kterých se rozhoduje o dalším postupu.

Jak si správně změřím krevní tlak?

Pro měření krevního tlaku je naprosto důležité být v klidu. Bezprostředně před měřením nepít alkohol a nekouřit.

Při prvním měření by si měl pacient změřit krevní tlak na levé i pravé paži. Krevní tlak se na obou končetinách může lišit i o 10 mmHg a pro další měření by měl používat tu paži, na které si naměřil vyšší krevní tlak.

V ideálním případě by mělo být měření prováděno dvakrát denně (ráno a večer) přibližně ve stejnou denní dobu.

Aby nedocházelo ke zkreslení výsledků, v průběhu měření se nesmí mluvit ani se hýbat.

 

Více o krevním tlaku naleznete v našem Blogu

Odběr aktualit na e-mail

Přijímáme tyto platební karty a poukazy

MasterCardMaestroVisaVisa ElectronAmerican ExpressDiners Club InternationalFlexi PassVital PassDárkový PassUnišekUnišek+CadhocTicket ServiceTicket MultiTicket Medica