Lékárničky do provozoven

Pomůžeme i vašemu byznysu. Ve Slovácké lékárně vám sestavíme lékárničku, přesně pro potřeby vašeho pracoviště, abyste si s tím nemuseli dělat hlavu a zároveň jste dodrželi vaší zákonnou povinnost.

Rozsah vybavení lékárniček na pracovištích byl až do roku 1992 přesně stanoven oborovou normou ON 846635. V roce 1992 vyšel v platnost zákon č. 142/1992 Sb. o technických normách, který tuto oborovou normu bez náhrady zrušil, z čehož plyne, že pro „běžné firemní" provozy neexistuje žádný právní předpis, který by přesně stanovil, co má v takové lékárničce být.

Výjimku tvoří pouze auto a motolékárničky, lékárničky pro střelnice, pro školy v přírodě, pro zotavovací akce a tábory, jejichž obsah stanovuje zvláštní právní předpis.

Přesto má každý zaměstnavatel zákonnou povinnost zajistit lékárničku s takovým vybavením, aby mohla být poskytnuta první pomoc s ohledem na rizika, která na konkrétním pracovišti hrozí.

Je zcela zřejmé, že úplně jiná rizika budou na pracovišti jako je kancelář ve srovnání s úrazy, které hrozí na pracovištích kovovýroby, v kuchyni či v chemické laboratoři.

Při sestavování lékárničky do provozovny je třeba vzít v úvahu následující:

• jaká činnost je na pracovišti prováděna a jaké možné úrazy v souvislosti s vykonávanou činností hrozí

• velikost pracoviště

• počet zaměstnanců

Slovácká lékárna nabízí svým klientům sestavení lékárničky do provozovny přímo na míru.

Vy nám sdělíte o jaké pracoviště se jedná, jaká rizika tam hrozí, jaká je jeho velikost a kolik máte zaměstnanců, a my vám zcela zdarma takovou lékárničku navrhneme a připravíme.

Jsme schopni vám zajistit i takové speciální komponenty lékárniček, jako jsou modré detekovatelné náplasti (využití zejména v potravinářství a kuchyni) nebo přípravky Water Jel (první pomoc při popáleninách a poleptáních včetně ošetření oka) a další. Na přání zajistíme také obal takové lékárničky s patřičným označením.

Odběr aktualit na e-mail

Přijímáme tyto platební karty a poukazy

MasterCardMaestroVisaVisa ElectronAmerican ExpressDiners Club InternationalFlexi PassVital PassDárkový PassUnišekUnišek+CadhocTicket ServiceTicket MultiTicket Medica